Temps d'Advent III

Temps d'Advent III

per Alex Bové (Tècnic Informàtic) -
Nombre de respostes: 0

A qui esperes tu? (Mt 11, 2-11)

Sou vos qui ha de venir o n’hem d’esperar un altre?

Davant un món ple de penúries i sofriments, d’injustícies i opressions, de milers de persones que moren de fam, de tristesa, d’explotació……on és Aquell que està venint? Aquell que ens havia d’alliberar del mal d’aquest món? Era realment Jesús aquell que havia de venir o n’hem d’esperar encara un altre?

Potser nosaltres esperem en una direcció equivocada, o esperem paralitzats des del que no tenim, anhelant que algú vingui a saciar-nos. Però com diu Ernes Rochi no s’espera per causa d’una mancança sinó per una plenitud, per una sobreabundància de vida que ja pressiona. S’espera per engendrar.

Tots portem a dins nostre una força amorosa que està a l’espera de donar a llum, d’expandir-se, d’irradiar-se i de contribuir a la transformació d’aquest món. Sí, El qui hi ha de venir, El qui està venint, hi és ja en la força i el coratge dels qui lluiten cada dia per a viure o sobreviure. Hi és en la solidaritat i l’alegria de moltes persones que, malgrat les difícils situacions per les que estan passant, treuen també el millor de sí mateixes per als altres. Hi és també en la humil i discreta presència de l’amor en unes vides que, malgrat haver estat ferides i trencades, son capaces de repartir tendresa i pau.

Hi és també quan ests capaç de deixar de mirar-te i lamentar-te dels teus fracassos, de les teves ferides i de les ferides d’aquest món, i posar-te a caminar des de l’Amor que et sosté, des de la força que en tu habita, per a que els qui passen penes hi trobin consol, els qui han perdut la dignitat la recuperin i els qui passen fam quedin saciats a través teu.

A qui esperes tu? Et deixaràs trobar per Ell?

 

¿A quién esperas tu? ( Mt 11, 2-11 )

¿Sois vos quién tiene que venir o debemos esperar a otro?

Ante un mundo lleno de penurias y sufrimientos, de injusticias y opresiones, de miles de personas que mueren de hambre, de tristeza, de explotación ...... ¿dónde está Aquel que está viniendo? ¿Aquel que debía liberarnos del mal de este mundo? ¿Era realmente Jesús aquel que había de venir o aún debemos que esperar a otro?

Quizás nosotros esperamos en una dirección equivocada, o esperamos paralizados desde lo que no tenemos, anhelando que alguien venga a saciarnos. Pero como dice Ernesto Rochi no se espera por causa de una carencia sino por una plenitud, por una sobreabundancia de vida que ya presiona. Se espera para engendrar.

Todos llevamos en nuestro interior una fuerza amorosa que está a la espera de dar a luz, de expandirse, de irradiarse y de contribuir a la transformación de este mundo. Sí, El que tiene que llegar, El que está viniendo, está ya en la fuerza y el coraje de los que luchan cada día para vivir o sobrevivir. Está en la solidaridad y la alegría de muchas personas que, a pesar de las difíciles situaciones por las que están pasando, sacan también lo mejor de sí mismas para los demás. Está también en la humilde y discreta presencia del amor en unas vidas que, a pesar de haber sido heridas y rotas, son capaces de repartir ternura y paz.

Está también cuando eres capaz de dejar de mirarte y lamentarte de tus fracasos, de tus heridas y de las heridas de este mundo, y ponerte a caminar desde el Amor que te sostiene, desde la fuerza que en ti habita, para que los que pasan penas encuentren consuelo, los que han perdido la dignidad la recuperen y los hambrientos queden saciados a través de ti.

¿A qué y a quién esperas tú? Te dejarás encontrar por Él?